Culinaire Uitstapjes
Menu


Search Web Pages





Broccoli-kaassoep

broccolikaassoep

Broccoli-kaassoep

Ingrediënten:

1,5 ltr water
4 blokjes groente-of kippenbouillon (of naar smaak)
500 gr broccoli (gekookt of ongekookt)
groentekruiden naar smaak (potje bij de supermarkt)
verse nootmuskaat naar smaak
4 klontjes roomboter
beetje bloem om te binden
verse of gedroogde bieslook
versgemalen zwarte peper
melk
200 gr zachte witte kaas naar keuze
verse peterselie

Nodig: staafmixer

Bereiding:

Laat het water aan de kook komen met de bouillonblokjes. Voeg de broccoli toe. Als de broccoli nog niet gekookt is laat deze gedurende 15 minuten doorkoken. Als de broccoli al voorgekookt is even laten doorkoken. Mix de soep met de staafmixer tot er een gladde emulzie is ontstaan. Voeg de groentekruiden, de bieslook en peper naar smaak toe. Maak met een half kopje heet water en 2 eetlepels bloem een bloempapje (goed doorroeren tegen klontjes) en schenk dit in de soep. Goed doorroeren. Voeg de kaas toe en laat even goed doorkoken. Maak de soep af met versgemalen nootmuskaat, boter en een scheutje melk. Bestrooi met wat peterselie en dien op met stevig bruin brood.


 Printable Version