Menu


Search Web Pages

Slanke Recepten

slankerecepten

Slanke Recepten
Om u te helpen de overtollige kilo's kwijt te raken staan hier tips en overheerlijke calorie-arme maaltijden uit diverse wereldkeukens. Deze culinaire uitstapjes kunt u gewoon thuis maken in uw eigen keuken.

Een aantal tips:

Tip 1

Sla geen maaltijden over, dan is de kans dat u gaat snoepen namelijk veel groter. Neem elke dag drie maaltijden en enkele kleine tussendoortjes. Eet zo regelmatig mogelijk, dat voorkomt dat u ongezond gaat snoepen. Neem ipv.snoep wat fruit of rauwe groente zoals tomaat, seldery, komkommer enz.

Tip 2

Eet volop groente. Groente bevat weinig calorieŽn en vult toch lekker de maag. En eet ook iedere dag twee stuks fruit, fruit bevat veel vitamines en veel vezels. Neem tussendoor zo nodig een glas tomaten-of groentesap.

Tip 3

Let op verzadigd vet. Kies daarom bij voorkeur voor magere of halfvolle producten, zoals magere vleeswaren en halfvolle melkproducten. Bedenk ook dat in veel voedingsmiddelen verborgen vet zit (transvetten). Kijk hiervoor op de verpakking van een produkt. Koekjes, gebak en chips kunnen aardig wat vet bevatten. Bovendien zijn het vaak de verkeerde, verzadigde vetten.

Tip 4

Drink veel, vooral water en andere caloriearme dranken. Probeer elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken. Drink ook vlak voordat u gaat eten, dit geeft u alvast een Ďvolí gevoel.

Tip 5

Eet vezelrijk. Vezels vullen de maag en houden de stoelgang op gang. Kies daarom voor volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pastasoorten.

Tip 6

Let op met alcoholische dranken. Alcohol levert calorieŽn en bovendien wekt alcohol de eetlust op. Dus u neemt er al snel wat lekkers bij.

Tip 7

Als u wilt gaan afvallen doet u het dan liefst samen met iemand anders. U kunt dan "lief en leed" samen delen.

Tip 8

Beweeg meer. Zoek een sport die u leuk vindt of ga eens wat vaker met de fiets in plaats van de auto naar bijvoorbeeld de supermarkt of de markt. Hebt u een hond, ga er een paar keer per week (of in het weekend) lekkere lange wandelingen mee maken. Het is goed voor u en uw hond en het kost u niets, alleen calorieŽn.

Tip 9

Let op de calorieŽn. In sommige produkten zitten veel meer calorieŽn dan u zou denken. Lees op de verpakking hoeveel calorieŽn er in het product zitten en ga op zoek naar caloriearme recepten. Om het u makkelijker te maken ga ik die hier voor u verzamelen, maar er is op het internet veel te vinden.

Tip 10

Eet rustig. Het duurt 20 minuten voordat uw maag het signaal Ďvolí aangeeft, en voor die tijd kunt u al heel wat gegeten hebben. Bovendien als u rustig eet, kunt u ook veel meer genieten van wat u eet.

Tip 11

Beloon uzelf. Hebt u uw streefgewicht behaald of behouden? Geef uzelf dan iets leuks of verwen uzelf. Ga bijvoorbeeld eens lekker een uurtje Ďkurení in uw eigen badkamer. En ook heel leuk: nieuwe kleren kopen in uw nieuwe maat. Dat is meteen een goede stimulans om vol te houden.

Minder vet zonder dat u er veel van merkt

-Verwijder zichtbaar vet van vlees voor de bereiding.
-Haal vel van de kip voor het koken of bakken.
-Vervang room en crŤme fraiche in gerechten door yoghurt.
-Gebruik bakpapier in bakvormen, zelfs als ze anti-aanbaklagen hebben
-Gebruik ricotta, magere feta of cottage cheese in recepten waar eigenlijk kaas in hoort.
-Vervang een deel van het vlees door groenten in ovenschotels of hartige taarten.
-Gebruik kalkoenfilet in plaats van kipfilet. Kalkoenfilet is nog magerder.
-Vervang boter en margarine door olijfolie om in te bakken.
-Laat soepen en stoofschotels eerst afkoelen en haal dan eerst het gestolde vet ervan af.

Links

Gezonde recepten Voedingscentrum
De Afslank Gids
Dieet Recepten
Gezondheid.Rubriek
Reken hier uw bmi uit
Caloriechecker


Counters


 Printable Version