Mosselen op Thaise wijze

mosselenopthaisewijze

Mosselen op Thaise wijze

Ingrediënten voor 2 personen:

2 kg mosselen
1 ui
1 grote teen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels olie
˝ eetlepel Thaise rode currypasta
1 zakje santen (30 g)
2 eetlepels verse korianderblaadjes (vers of diepvries van Darégal)

Bereiding:

Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta ca. 2 minuten aan. Leg de mosselen erop. Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen ca. 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan.

Schep de mosselen in twee grote wijde kommen. Roer de santen door het kookvocht en laat dit in 1 minuut even binden. Schep de saus over de mosselen.Strooi de koriander erover. Lekker met naanbrood.

Wijntip: De Thaise keuken is kruidig en vol van smaak maar tegelijkertijd licht. Die kenmerken hebben sommige wijnen in de Elzas ook. Denk eens aan een Pinot Gris of een droge Gewurztraminer.
Tweet