Acupunctuur bij depressie proberen?

Depressie is een ziekte die tegenwoordig een van de meest voorkomende ziektes wereldwijd is geworden en wordt dan ook wel geconstateerd als doodsoorzaak nummer een. Dit is dan ook een groot maatschappelijk probleem, aangezien veel zieken betekent dat er veel geld voor gezondheidszorg nodig is en dat er minder potentiële werknemers op de markt zijn, dus het kan ook nadelig voor de wereldwijde economie zijn. Bij een depressie voelt men zich een groot deel van de tijd somber, hopeloos en vermoeid ook als er geen inspanning aan vooraf is gegaan. Het is voor depressieve mensen een hele opgave om in de ochtend hun bed uit te komen en om actie te blijven ondernemen op zowel professioneel gebied als in het sociale leven. Echter is het vraagstuk over de beste wijze waarop het behandelen van een depressie plaats kan vinden een ingewikkelde kwestie en zijn er vooralsnog niet veel uitkomsten die algemeen geldig zijn en werken voor iedereen met een depressie. De laatste tijd zijn er echter wel veel geluiden te horen over de positieve effecten van acupunctuur bij het behandelen van depressies. Bij acupunctuur worden er dunne naalden in de huid gestoken op bepaalde drukpunten die connecties met de hersenen ondersteunen of herstellen. Ook omdat de gevolgen van een depressie niet alleen mentaal voelbaar zijn, de ziekte heeft ook veel effecten op de fysieke gesteldheid van de patiënten.

Acupunctuur en depressie

Bij depressie is er sprake van een onevenwichtigheid in de hersenen die zich uit in somberheid en lamlendigheid. Door de dunne naalden bij acupunctuur voor een depressie in bepaalde gebieden van het lichaam te steken, wordt deze disbalans gecompenseerd vanuit de buitenkant van het lichaam. In tegenstelling tot medicatie zoals antidepressiva werkt acupunctuur dus van buitenaf tegen de depressie waardoor u als patiënt geen pillen hoeft te gebruiken die uw gemoedstoestand beïnvloeden, dat vinden veel mensen met depressieve klachten namelijk een vervelend idee. Acupunctuur kan niet alleen bij depressie de klachten verminderen en wonderen verrichten ook bij:

 • Chronische pijnklachten kan acupunctuur de pijn verzachten en de klachten verhelpen.
 • Artrose kan acupunctuur de oplossing bieden.
 • zenuwpijn kan acupunctuur ervoor zorgen dat de pijn minder wordt door de bepaalde plekken en verbindingen met deze plekken die pijn doen met een naald te doorprikken.
 • allergie kan acupunctuur een oplossing zijn.
 • rugklachten kan acupunctuur helpen.
 • tennisarm kan acupunctuur de klachten verminderen.
 • Hooikoorts kan acupuntuur een oplossing zijn.
 • Slaapproblemen kan acupunctuur zorgen voor meer rust en balans in het lichaam.
 • oorsuizen kan acupunctuur het laten stoppen.
 • migraine kan acupunctuur de pijn verminderen.
 • stress kan acupunctuur rust bieden.
 • burn out kan acupunctuur helpen en het ziektebed verkorten.

Eigen positieve ervaring van acupunctuur bij depressie

Ik had zelf al langer dan twee weken last van somberige gevoelens en vermoeidheid. Ik kreeg acupunctuur aangeraden als oplossing voor mijn depressie. Ik heb meteen een afspraak gemaakt en ookal was ik aan het begin sceptisch heb ik nu alleen maar positieve ervaringen met acupunctuur voor depressie. Al na de eerste acupunctuur sessie werden mijn sombere gevoelens minder en ging mijn depressie langzaam weg. Ik zou acupunctuur dus aan iedereen met een depressie aanraden als oplossing.

Lees meer…