Een cursus excel volgen

Excel is een programma van Microsoft dat beschikbaar is voor Microsoft en MacOS. Tegenwoordig wordt dit programma zeer veel gebruikt. Met Excel kunt je gemakkelijk spreadsheets maken en berekeningen uitvoeren. De bekende rijen en kolommen in Microsoft Excel kennen vele toepassingen. Het is dan ook niet voor niets dat het kunnen werken met Excel als een goede vaardigheid wordt gezien door werkgevers. Een cursus Excel is dus een mooie aanvulling op je CV, en geeft jouw meer zelfvertrouwen om met dit programma te kunnen werken. Ook voor werkgevers geldt dat een cursus Excel aanbieden aan de medewerkers van je bedrijf, geweldige resultaten kan opleveren. Door een dergelijke opleiding zorg je dat iedereen op een goed niveau komt met dit programma en er direct mee aan de slag kan.

Cursus excel: de basics

Begin je net met Excel, of heb je er nog nooit mee gewerkt, dan is het goed om eerst de basics te leren om met dit programma aan de slag te gaan. Werk je met cijfers en tabellen, dan is dit onmisbare basiskennis! Ga dus aan de slag met een cursus Excel bij jou in de buurt. Bij HR-ICT kun je een dergelijke training volgen. Deze cursussen worden in kleine groepen van maximaal 8 personen gegeven op locaties door het hele land, zoals

 • Leiden
 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Alphen aan de Rijn
 • Utrecht

De cursus duurt maar één dag, dus het is een redelijk kleine tijdsinvestering met een groot resultaat! En als er iets niet goed is blijven hangen, is dat ook geen ramp. Na afloop van de beginnerscursus kun je een jaar lang telefonisch vragen stellen aan HR-ICT. Tijdens de training leer je enkele basistechnieken, zoals

 • Opbouwen van een werkblad
 • Werken met formules in Excel
 • Celverwijzingen
 • Grafieken

Klinken deze basisthema’s je heel bekend in de oren, en wil je graag juist een wat verdiepende cursus Excel volgen? Ben je benieuwd naar logische of statische functies in Excel, of wil je meer leren over rapporten, grafieken of draaitabellen? Sla de basiscursus dan over en begin aan een cursus voor gevorderden.

Cursus Excel voor gevorderden

In de cursus Excel voor meer gevorderde excel-gebruikers leer je meer over één bepaald onderwerp in Excel. Je kunt daarbij kiezen uit drie verschillende cursussen:

 • Lijsten, tabellen en draaitabellen
 • Functies en macro’s
 • Cursus draaitabellen

Deze cursussen veronderstellen uiteraard wel enige basiskennis van het gebruik van dit programma. Ook bij deze cursussen ga je weer in kleine groepjes van acht personen aan de slag met het ontwikkelen van de vaardigheden. Door veel te oefenen en veel persoonlijke aandacht leer je in één dag ontzettend veel nieuws bij. Bij zowel de beginnerscursus als de cursus Excel voor gevorderden, behaal je aan het einde een certificaat als bewijs van deelname. 

Wil je graag voor je werknemers een cursus Excel organiseren? Bij HR-ICT kun je er ook voor kiezen om de cursussen incompany te laten geven. Verschillende bedrijven hebben al gebruik gemaakt van de cursussen van HR-ICT voor hun werknemers, zoals de Rabobank en Tilburg University. Een incompany cursus Excel kan bij de opdrachtgever worden verzorgd. Lukt dat om de een of andere reden niet? Geen enkel probleem. In overleg kan HR-ICT een locatie en/of computers regelen. Kijk voor meer info gerust eens rond op www.vandijkcomputeropleidingen.nl.