Een kleine perscontainer huren maakt ons leven een stuk makkelijker

We zijn een klein bedrijf. Niet dat we niets betekenen of er last van hebben, maar in verhouding met andere bedrijven in Nederland hebben we een beperkte omvang. We hebben twee locaties op hetzelfde bedrijventerrein, nog geen vijftig meter uit elkaar. In totaal hebben we 9 mensen in vaste dienst en een aantal mensen die via het internet voor ons werken. We zijn niet bezig met expansie, we willen niet uitbreiden en we gaan geen andere bedrijven overnemen. Juist wij zijn de persoon om eens een stuk te schrijven over een perscontainer huren. Want veel van de kleinere bedrijven hebben het idee dat de grote bedrijven een voortrekkersrol moeten spelen. Maar zo werkt het niet. Wanneer alle kleine bedrijven tegelijkertijd aanpassingen doen binnen de processen die in het bedrijf lopen, dan is er een veel groter bereik. De perscontainer huren past helemaal binnen deze aanpak. Voor ons heeft dit het zakendoen een stuk makkelijker gemaakt, zijn de kosten lager geworden en is onze ecologische voetafdruk een stuk kleiner geworden. Een perscontainer huren zorgt er namelijk voor dat er veel meer afval in een container gedaan kan worden voordat deze leeggehaald moet worden. En dat is waar de kosten liggen én de druk op het milieu.

Waarom een perscontainer huren?

Bij een perscontainer huren denk je al snel aan enorme bedrijven die veel afval hebben. Dat hebben wij niet. Wij hebben hoogstens papier en veel dozen vanwege de bestellingen die we moeten doen om ons bedrijf op de rit te houden. Zelfs wanneer je alleen maar papier en karton hebt, kan een perscontainer huren een wereld van verschil betekenen:

  • Veel meer ruimte in de container door het persen;
  • Minder vaak leeghalen;
  • Een duidelijk contract met AfvalPerscontainer (afvalperscontainer.nl)

Voorheen hadden we een relatief grote container staan. Maar die werd periodiek geleegd, waardoor de kosten veel hoger kwamen te liggen dan noodzakelijk. Ook hebben we een tijdje ons bedrijfsafval mee laten lopen op het contract van het bedrijventerrein, maar opnieuw waren de kosten van de oplossing veel te hoog. In feite betaalden wij voor de grote vervuilers en dát was nou precies niet ons idee. Daarom hebben we gekozen voor een perscontainer huren. Duidelijk overzicht in de kosten, heldere afspraken en veel meer afval in een container omdat het bijeen geperst wordt door de container zelf. We hebben gekozen voor de kleinste variant omdat we zelfs die nauwelijks vol kunnen krijgen – maar zonder een container kunnen we natuurlijk ook weer niet. Daar wordt het alleen maar nog meer moeite van immers.

Geen expansie, maar verbetering van de processen

Het kiezen voor een perscontainer huren past binnen de plannen voor de aankomende twee jaar. Waar andere bedrijven op zoek gaan naar expansie door middel van uitbreidingen en aantrekken van extra mensen, hebben wij besloten om extra aandacht te besteden aan de processen en de manier waarop we werken. We willen hier de aankomende twee jaar verder mee aan het werk zodat we zeker weten dat alle processen optimaal verlopen voordat we verder gaan kijken. Dat betekent niet dat we niet groeien. We groeien in de diepte, niet in de breedte. Daardoor hebben we een betere fundering wanneer we in de toekomst eventueel zouden kiezen voor verdere expansie door uit te gaan breiden. Maar eerst willen we dat alles perfect verloopt en elke medewerker het idee heeft dat hij of zij op de juiste plek zit en er ook wil blijven zitten. Pas dan gaan we groeien en zien we wel waar we terechtkomen, want de basis is helemaal in orde.