Genderdysforie bij een kind

Er is in de hedendaagse media steeds meer aandacht voor mensen die het gevoel hebben in het verkeerde lichaam geboren te zijn. Het wordt ook steeds meer geaccepteerd als ze de keuze maken zichzelf, grof gezegd, om laten bouwen tot het andere geslacht. Deze acceptatie is een ontzettend mooie ontwikkeling. het laat zien dat we openstaan voor de ware identiteit van ieder mens en iedere individu waarderen zoals hij of zij is. Het gevoel hebben dat je in het verkeerde lichaam zit noemen we ook wel genderdysforie. Bij een kind kan dit al opgemerkt worden. Vaak is het zelfs zo dat kinderen al heel jong in de gaten hebben dat er iets niet helemaal klopt. Genderdysforie bij een kind merk je bijvoorbeeld op doordat je dochter alleen maar met auto’s wil spelen en geen roze rokjes aan wil, of je zoon die juist dol is op prinsessenjurken. Wanneer je kind constant aangeeft dat het een meisje is of wil zijn, terwijl het geboren is als jongen, of andersom, noem je dit dus genderdysforie bij een kind. Het kan je erg raken als je doorhebt dat je kind hiermee worstelt. Ten eerste omdat je zelf zo gehecht bent aan de identiteit van je kind, en ten tweede omdat je bang bent voor de enorme lijdensweg die je kind misschien wel tegemoet gaat als deze gevoelens aanhouden. In dat geval is het goed om hulp in te schakelen in de vorm van begeleiding en diagnostiek. Dit kan bij Check-in-coaching.

Hulp bij de genderdysforie van uw kind

Als u veel signalen van genderdysforie bij uw kind herkent dan is het goed om op onderzoek  uit te gaan en samen met uw kind begeleiding in te schakelen. Bij Check-in-coaching in Haarlem kun je terecht met dit complexe vraagstuk. Kim Horsnell, de van origine kinderarts achter Check-in-Coaching, heeft zich gespecialiseerd in genderdysforie bij het kind, nadat ze in Boston haar diploma als psycholoog heeft gehaald. Het onderwerp heeft haar altijd ontzettend geboeid en om die reden wilde ze er meer mee doen. Ze merkt hoezeer de aanwezigheid van genderdysforie bij een kind het gezinsleven in de war kan schoppen en biedt hierbij graag een helpende hand in de vorm van coaching en begeleiding. Dit kan fijn zijn in diverse situaties, zoals bij:

  • Genderdysforie bij het kind waarbij het gezin begeleiding nodig heeft
  • Als een van de ouders uit de kast komt als transgender
  • Voor volwassenen zelf die worstelen met dit vraagstuk
  • Bij vragen of onduidelijkheden van bijvoorbeeld leraren of andere begeleiders

Een all-in aanpak rondom gender en identiteit

Check-in-coaching biedt een all-in aanpak die alles te maken heeft met gender en identiteit. Je kunt dus bij Kim terecht bij genderdysforie bij je kind, maar ook als je zelf worstelt met gevoelens die horen bij het transgender zijn. Er kunnen zoveel zaken op je af komen, zoals de daadwerkelijke transitie, maar ook de oordelen van andere mensen, je veranderende gezin en nog veel meer. Veel mensen ervaren de hulp en begeleiding van Kim van Check-in-coaching als ontzettend fijn. Ze zien in dat datgene wat ze ervaren helemaal niet zo vreemd is als ze dachten, en dat het eigenlijk relatief vaak voorkomt dat mensen in het verkeerde lichaam worden geboren. Genderdysforie bij een kind is absoluut niets om je voor te schamen, zowel als ouder als kind. Zaak is wel om de juiste begeleiding in te schakelen zodat het hele proces niet zo stressvol wordt ervaren en je precies weet waar je aan toe bent. Bezoek dus voor hulp bij gender en identiteit deze website: check-in-coaching.nl.