Goede rijschool Rotterdam vinden was zo makkelijk niet

Onze dochter was 18 geworden en als cadeau wilden we haar rijlessen aanbieden. Ze was zelf gaan sparen om het geld bij elkaar te krijgen, maar dat geld kon ze dan mooi gebruiken voor het aanschaffen van een auto. Daarom gingen we op zoek naar een goede rijschool in Rotterdam en dat bleek nog erg lastig. Bij veel aanbieders werd de telefoon niet opgenomen of was er geen website, wat ervoor zorgde dat ik het niet vertrouw (ik ben ontwikkelaar van websites dus ik ken het belang van een website, bereikbaarheid, contactgegevens en meer). Andere aanbieders kwamen direct aanzetten met standaardpakketten, iets waar we geen enkele interesse in hadden omdat onze dochter faalangst heeft. Dat betekent dat we een goede rijschool in Rotterdam nodig hadden met extra aandacht voor mensen die af moeten rijden en die mensen gerust kunnen stellen die snel last hebben van veel stress. Rijscholen zat, geen enkel probleem, maar een goede rijschool in Rotterdam vinden, dat was een uitdaging op zich. Totdat een collega van mij begon over de lessen die zijn autistische zoon gehad had, bij Verkeersacademie Christian (verkeersacademiechristian.nl). Mijn interesse was direct gewekt natuurlijk.

Een goede rijschool in Rotterdam voor alle mensen

We besloten om een afspraak te maken met de aanbieder die zichzelf ook letterlijk een goede rijschool in Rotterdam noemt. Er werd geluisterd naar de situatie en er werd direct aangegeven dat het geen enkel probleem was. Deze rijschool heeft aandacht voor elke persoon die lessen nodig heeft en die speciale wensen of eisen heeft. Dat is wat het een goede rijschool in Rotterdam maakt. Wij wisten in ieder geval al direct dat we hier een pakket met lessen aan zouden schaffen voor onze dochter. Op haar verjaardag reageerde ze verrast, maar tegelijkertijd ook een beetje bang. Ze had al eerder aangegeven dat ze niet precies wist wat ze zou doen als ze 18 was. Maar we verzekerden haar dat het ging om een goede rijschool in Rotterdam met genoeg aandacht om haar te helpen en te ondersteunen bij elke stap in het proces. Dat stelde haar een beetje gerust. Wat ze niet wist, was dat de instructeur even later al voor de deur stond om haar op te halen. Die reed zelf weg om vervolgens buiten het zicht van iedereen het stuur over te geven. Kijk, dat is handig wanneer je iemand met faalangst wilt helpen. Wij zijn in ieder geval erg tevreden over deze goede rijschool in Rotterdam.  

Een dochter met faalangst

Faalangst is een van de problemen die nog niet goed herkend en erkend wordt. Veel mensen doen het af als aanstellen en dat helpt niet bepaald mee. Het heeft ervoor gezorgd dat we keer op keer overal heen moesten om uitleg te bieden: de sportvereniging, de basisschool, de middelbare school, maar ook winkels en vrienden. Uiteindelijk zijn we nu in de situatie waarin ze het redelijk onder de knie heeft, behalve wanneer het op examens aankomt. Gelukkig kan daar tegenwoordig ook rekening mee gehouden worden, dat heeft haar erg geholpen en heeft er daarmee ook voor gezorgd dat het voor ons makkelijker geworden is. Het kiezen van een rijschool met de juiste begeleiding en ondersteuning bij het examen heeft er daarnaast voor gezorgd dat zij zonder problemen af kon rijden en slaagde voor haar rijbewijs. Een overwinning voor haarzelf, zeker omdat ze geen geld hoefde te gebruiken voor extra rijlessen. Al haar spaargeld kon op die manier naar een auto toe, waar ze nu nog elke dag vol trots gebruik van maakt.