Hoe verdelen we ons pensioen na de scheiding?

Zeventien jaar geleden zijn mijn vrouw en ik gelukkig getrouwd. Zij was toen zwanger van ons eerste kind. Inmiddels hebben we vier kinderen, we hebben ons best gedaan om ze allen goed op te voeden. Een van de dingen waar wij als stel voor gekozen hebben is om bij elkaar te blijven, ondanks het feit dat de liefde er na het vierde kind vanaf was. Wij vonden het niet eerlijk tegenover onze kinderen om bij elkaar weg te gaan. Of dat de goede keuze is geweest is nog maar de vraag. De kinderen hebben vast wel eens gemerkt dat we ruzie konden krijgen over de kleinste dingen, dat we ons erg aan elkaar konden frustreren en dat de liefde tussen ons moeizaam was. Toch hebben we ons best gedaan om dit zo goed mogelijk te verbergen. Ons oudste kind wordt nu bijna achttien en we vinden het nu beide een beter moment om te gaan scheiden. Op een gegeven moment houd je het ook niet meer zo goed vol. We hebben het besproken met onze zeventienjarige dochter, en hoewel ze er wel een beetje van schrok kon zij zich er wel in vinden. Ze herkende de dingen wel die we haar vertelden. Ze vond het moeilijk, maar ergens ook fijn dat we het verborgen hadden gehouden. We hebben het inmiddels de andere kinderen ook verteld, en vanzelfsprekend kwamen er een aantal vragen. Wie gaat er weg uit het huis, hoe gaat dat met feestdagen, wie doet wat, wanneer dit, hoe dat et cetera. Vragen waar wij van tevoren al veel over nagedacht hadden. We konden de kinderen nog niet op iedere vraag antwoord geven, maar we konden een redelijk beeld voor ze schetsen. Het was moeilijk om het ze te vertellen, en om hun reacties te zien. Er waren nog een aantal zaken waar we nog niet goed over nagedacht hadden, zoals het verdelen van ons pensioen na de scheiding. Het is een van de dingen waar we beide weinig tot geen verstand van hebben. Na een gesprek te hebben gehad met vrienden van ons die al meermalen gescheiden zijn, wisten we dat het mogelijk geen slecht idee was om hulp in te schakelen bij de verdelen van ons pensioen na de scheiding. Om alle regels zelf uit te gaan zoeken was ons te veel werk. We zochten op internet naar een website die ons meer informatie over het onderwerk geven kon. Ik  zocht op ‘hulp bij verdelen pensioen na scheiding’, en dit is de website van Pensioen Zaken die ik tegenkwam: http://www.pensioen-zaken.nl/verdeling-van-pensioen-na-scheiding.

Mogelijkheden bij het verdelen van pensioen na scheiding

We hebben er niet te veel gras over laten groeien. We besloten contact op te nemen via de website om onze situatie uit te leggen. We maakten een afspraak. Hoe je bent getrouwd, welke afspraken je hebt gemaakt, op welke verschillende vormen van pensioen je recht gehad hebt tijdens je huwelijk, alles heeft invloed op het verdelen van je pensioen na de scheiding. Er was een aantal dingen die wij zo ook niet bij de hand hadden. Kortom, het bleek niet alleen handig maar vrijwel noodzakelijk om hulp in te schakelen bij het verdelen van pensioen na onze scheiding. Zelf hadden we alle regels nooit  omtrent het verdelen van pensioen na scheiding uit kunnen of willen vinden. De gesprekken zijn goed verlopen. Dit zijn de positieve dingen die ons zijn opgevallen:

  • Goed advies tegen een redelijke prijs.
  • Goed klantcontact.
  • Professionele gesprekken.

Een aanrader voor iedereen

Ik raad http://www.pensioen-zaken.nl/ aan iedereen die de regels niet kent omtrent het verdelen van het pensioen na scheiding.