Mental Fit: als je kampt met een burn out Venlo

Zit je momenteel thuis? Of dreig je in de ziektewet te raken, omdat je een burn out in Venlo hebt? Een burn out hebben kan je op veel verschillende vlakken raken. Het heeft dus niet alleen bijvoorbeeld effect op één element in je leven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je werkomgeving
  • Sociale contacten
  • Relatie
  • Lichamelijke gezondheid

Gelukkig zijn er professionals die jou kunnen helpen bij een burn out in Venlo. Een goed voorbeeld van een praktijk die gespecialiseerd is in burn out en jou dus kan helpen wanneer je kampt met een burn out in Venlo, is Mental Fit. Deze praktijk is te zien als een aanvulling op de standaard hulpverlening. Hoe een behandeling voor een burn out in Venlo er precies uitziet, dat zullen deze vakmensen je precies kunnen uitleggen. Overigens lees je op de site al veel over waar ze je mee je van dienst kunnen zijn als je last hebt van een burn out in Venlo. Ga direct naar mentalfit.nu en lees hier alles wat je te weten wilt komen. Heb je nadien vragen, of wil je gelijk een afspraak maken om je burnout aan te gaan pakken? Dan vind je de contactgegevens op de site. Vraag in ieder geval gelijk het gratis e-book aan.

Zo kun je een burn out Venlo oplopen

Het valt in deze tijd niet mee om te staande te houden. De druk die er op mensen gelegd wordt is vaak onmenselijk hoog. Neem nu bijvoorbeeld het hebben van een baan. Er wordt van je verwacht dat je op het hoogste niveau presteert. Tenminste, waar je voor bent aangenomen dan. Je moet je werk zo snel en zo goed mogelijk doen. Prestaties zijn voor een bedrijf vaak belangrijker dan de mensen erachter. Ik herken het zelf ook. Mijn toenmalige baas zei tegen me, toen ik klachten had over het gedrag van een collega: “Je bent vervangbaar hoor.” Oftewel, gewoon mond dicht houden en doorwerken. Ik had net een huis gehuurd en was daar ontzettend blij mee. Het bracht ook een verantwoordelijkheid met zich mee, want stiekem dacht ik er wel eens aan wat er zo gebeuren als ik mijn baan kwijtraakte. Het leek slechts een gedachtespinsel, ik had immers net een jaarcontract gekregen. Toch besloot de werkgever deze na een paar maanden te ontbinden, omdat het financieel ineens niet goed bleek te gaan met het bedrijf. Ze wilden me het liefst binnen 2 weken weg hebben. Daar sta je dan met je goede gedrag. Dagelijks worden er mensen ontslagen, soms bij bosjes tegelijk. Het gaat goed met de economie, maar ondertussen willen bedrijven steeds meer winst maken. En dan lijkt het eruit werken van personeel een goed idee, omdat werknemers immers geld kosten. Zeer veel mensen raken in een burn out in Venlo en de rest van Nederland als ze hun baan verliezen. Het voelt al snel als falen. Wie ben je nog als je geen baan hebt?

Wacht niet te lang om hulp in te schakelen

Er zijn trouwens nog veel meer redenen om in een burn out te raken. Het raakt vooral jongeren, die bezwijken onder de druk van het moeten voldoen aan bepaalde verwachtingen die ze zichzelf hebben opgelegd. Zit je momenteel ook in een burn out in Venlo? Dan is het zaak om dit aan te pakken. Ook als je maar het kleinste beetje het vermoeden hebt dat je wel eens tegen een burn out in Venlo aanhangt, is het zaak om niet te wachten met het inschakelen van hulp. Een burn out of signalen daarvan, daar kun je het beste gelijk aan werken om erger te voorkomen.