Scheepsonderhoud in Terneuzen

Als bezitter van meerdere schepen weet ik hoe belangrijk het is dat ik mijn schepen in goede conditie houdt. Ik verdien er mijn geld mee, dus moet ik zorgen dat ze zo goed mogelijk kunnen uitvaren. Als eigenaar heb ik natuurlijk wel verstand van schepen en kleine klussen kan ik zelf doen. Voor groot scheepsonderhoud ga ik naar de experts van Delta Kust in Terneuzen, Zeeland. Omdat mijn schepen in de buurt van Terneuzen liggen is dat mooi meegenomen, maar de medewerkers van Delta Kust kan ik alles toevertrouwen. Zij repareren zaken in de machinekamer, maar ik kan er ook terecht voor scheepstimmerwerk en ander scheepsonderhoud. Elke schipper wil zo’n adres hebben waar hij of zij terecht kan voor acuut scheepsonderhoud, of de jaarlijkse controle. Ook bij schepen bestaat er een soort APK. Een schip moet beschikken over een aantal zaken voor het mag uitvaren. Het blauwe bord is daar een onderdeel van. Nieuwe bezitters van een schip zullen hun schip ook willen laten nakijken. Een goede monteur en kenner van schepen kan dan meteen vertellen wat er eventueel schort aan de uitrusting van het schip. Nu heb ik dat als kenner niet nodig, maar ik kan me voorstellen dat je hiervoor bij Delta Kust aanklopt. Ook benieuwd naar de service van Delta Kust? Via scheepsreparatie-terneuzen.nl is te zien welke diensten je bij Delta Kust kunt verwachten.

Scheepsonderhoud voor zeeschepen

Ook zeeschepen kunnen terecht bij Delta Kust in Terneuzen. Terneuzen is goed bereikbaar voor alle soorten schepen, ook vanaf de Noordzee. Bovendien heeft Delta Kust alle benodigde expertise in huis. Onlangs heeft een bevriende collega van me zijn machinekamer hier laten nakijken. Hij was verrast hoeveel zaken er naar voren kwamen. Hij heeft zelf ook ervaring met scheepsonderhoud maar had toch een paar dingen gemist. Waarom is dat zo belangrijk, scheepsonderhoud? Denk dan aan de volgende zaken:

  • veilig varen
  • voldoen aan wettelijke normen en regels
  • efficient varen

Vooral dat laatste is van belang voor schippers die ladingen vervoeren. Als het schip hapert of langzamer vaart dan de bedoeling is, verlies je kostbare tijd. Veilig varen is daarentegen uiteraard het belangrijkst. Voor jezelf en andere schippers moet je zorgen dat je goed zichtbaar bent en goed kunt accelereren. Die zekerheid verschaf ik mij ook door te kiezen voor scheepsonderhoud bij Delta Kust.

Contact opnemen

Het is eenvoudig contact op te nemen met Delta Kust. Via de website (scheepsreparatie-terneuzen.nl) vindt u de contactgegevens van de werf in Terneuzen. Snel iemand nodig voor scheepsonderhoud? Bespreek dan de mogelijkheden voor een spoedreparatie met de medewerkers van Delta Kust. Omdat scheepsonderhoud een piek kent in de zomermaanden vanwege het weer, is het slim scheepsonderhoud zoveel mogelijk te plannen. Toch is dit niet altijd mogelijk. Daarom loont het de moeite om ook bij een acute reparatie te bellen met Delta Kust. Als u van plant bent een grote klus uit te voeren op een van uw schepen en u groot scheepsonderhoud wilt laten uitvoeren kunt u ook een plan opstellen in samenspraak met Delta Kust. Daarbij wordt rekening gehouden met de volgorde van uit te voeren werkzaamheden en het seizoen. Sommige schilderwerkzaamheden kunnen immers niet in de winter worden gedaan. Andere zaken kunnen alleen worden gerepareerd als het schip op het droge staat. Dit vereist een goede planning en afstemming. Met de jarenlange expertise van Delta Kust is dat goed te regelen. Wel is het belangrijk dat u ruim van tevoren meldt wanneer en welke werkzaamheden u wilt laten uitvoeren. Dat zorgt voor een soepele gang van zaken.