Vergelijk energieprijzen net als andere producten en diensten

Nederlanders worden vaak zuinig genoemd. Ik denk niet dat zuinig het juiste woord is, aangezien we lang niet altijd op zoek zijn naar de laagste prijzen. We willen de beste prijskwaliteitverhouding. We willen waar voor ons geld en we willen vooral dat we niet te veel betalen voor een product of een dienst die achteraf veel goedkoper was geweest op een andere plaats. Tegenwoordig zijn steeds meer Nederlanders op zoek gegaan naar het vergelijken van de prijzen voor verzekeringen om zo de kosten te drukken. Praktisch, maar daarmee zijn we er nog niet. Ik vergelijk energieprijzen om echt een verschil te maken. Nu moet ik erbij zeggen dat ik de prijzen vergelijk omdat ik twee bedrijven en een huis heb en daarmee een enorm verschil kan maken met een kleine besparing – maar ook wanneer je geen onderneming hebt, is het vergelijken van de prijzen verstandig. Vergelijk energieprijzen zoals je andere producten op prijs vergelijkt. Of vergelijk energieprijzen zoals je de kosten van bepaalde diensten tegen elkaar afzet. Het principe is hetzelfde: bekijk hoeveel je kunt krijgen voor de laagst mogelijke prijs en profiteer.

Vergelijk energieprijzen voor een maandelijkse besparing

Juist het vergelijken van energieprijzen levert erg veel op. Vergelijk energieprijzen wanneer je echt geld wilt besparen, want de kosten voor energie lopen steeds verder op. Kun je hier geld op besparen, dan win je maandelijks een leuk bedrag terug en dat kan op jaarbasis meer dan honderd euro schelen. Heb je echt bijzonder lang niet gekeken naar de prijzen? Vergelijk energieprijzen dan vandaag nog, want dat betekent dat je waarschijnlijk heel erg veel geld kunt besparen. Zelf gebruik ik altijd de website van Slim Met Energie (https://slimmetenergie.com/) omdat dit voor mij de makkelijkste website is om te vergelijken:

  • Helder overzicht;
  • Veel aanbieders.

Vergelijk energieprijzen niet alleen door naar de prijs te kijken overigens. Kijk ook naar de kortingen, de bindingstijd en de extra mogelijkheden die er zijn. Zo zijn er aanbieders die alleen lokaal gewonnen energie aanbieden, zijn er aanbieders die groene stroom leveren en zijn er aanbieders waarbij je gewoon op elk moment het contract op kunt zeggen. Vergelijk energieprijzen dus ook aan de hand van de extra informatie die je direct op de website krijgt, want ook daar kun je vaak leuke extraatjes vinden die je geld op kunnen leveren, of andere voordelen. Zo heb ik twee ondernemingen waarbij we inzetten op duurzaamheid. Dan wil je vooral energie die lokaal geproduceerd is op een duurzame manier, omdat je dit weer in de marketing terug kunt laten komen.

Vergelijken van prijzen, loont het?

Persoonlijk ben ik gestopt met het vergelijken van alle prijzen, omdat ik erachter gekomen ben dat het lang niet altijd loont. Ik vergelijk alleen nog de prijzen van producten en diensten die me meer dan € 20 per maand kosten. Daar kan ik namelijk besparen zonder dat de tijd van het besparen me meer kost dan wat het oplevert. Uiteraard is dit een afweging die je voor jezelf moet maken. Wanneer je overdag niet veel te doen hebt, dan kan het juist wel lonend zijn om alle prijzen naast elkaar te zetten. Door echter eerst te kijken naar de investeringen die wel maandelijks veel geld kosten, kun je direct de grote klappers maken. Geloof me wanneer ik zeg dat dit mij op jaarbasis meer dan € 1000 bespaard heeft. Vooral door te kijken naar de prijzen van de hypotheekverstrekkers en energieleveranciers, want de onderlinge verschillen zijn veel groter dan de meeste mensen op dit moment nog denken en daar ligt winst.