Wat is een warmtepomp?

Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien ook niet, een warmtepomp is namelijk best een redelijk nieuwe uitvinding, en er zijn nog genoeg mensen die niet weten wat het is. The Sunshine Company legt het in dat geval goed en duidelijk uit. Op hun website vindt je uitgebreide informatie over deze pomp, inclusief een uitleg over wat het nu eigenlijk is. Als je de werking ervan wil begrijpen kun je het het beste vergelijken met een airco. Iedereen weet namelijk wat dat is. Een airco zuigt warme lucht op, koelt deze en blaast de koude lucht er aan de andere kant weer uit. Een warmtepomp doet eigenlijk exact hetzelfde, maar dan precies andersom. Hij zuigt namelijk koude lucht op, verwarmt deze en blaast vervolgens de warme lucht weer uit, in de gewenste ruimte. De koude lucht wordt in dat geval afgevoerd, meestal naar buiten. Een warmtepomp kun je gebruiken in plaats van centrale verwarming, waardoor je gasloos kunt wonen. Dit is iets waar veel mensen naar streven, en met behulp van The Sunshine Company kun je dit bereiken. Zij bieden namelijk precies wat je nodig hebt om gasloos te gaan wonen.

Waarom zou je gasloos willen wonen?

Op de website van The Sunshine Company vind je veel informatie over gasloos wonen, waaronder hoe hetWat is een warmtepomp? werkt en hoe je dit kunt bereiken. Maar waarom is het eigenlijk zo interessant om gasloos te wonen, bijvoorbeeld met behulp van zo’n warmtepomp? 

  • Stroom is op te wekken, gas helaas niet.
  • Door gasloos te wonen verdwijnt het risico op koolmonoxidevergiftiging.
  • Stroom is goedkoper in gebruik dan gas.
  • Het gebruiken van stroom is beter voor het milieu dan gas.

Zoals je ziet biedt gasloos wonen meerdere voordelen ten opzichte van blijvend gebruikmaken van gas. Gas wordt nu eenmaal steeds minder uit de grond gehaald, en stroom is oneindig op te wekken. En als je stroom op een milieuvriendelijke manier opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, en vervolgens je huis verwarmt met een warmtepomp, ben je ook nog eens super goed bezig voor het milieu!

De terugverdientijd van een warmtepomp

Als je hebt besloten via The Sunshine Company (deels) gasloos te gaan wonen is het eerste dat je wilt weten natuurlijk in hoeveel tijd je deze investering hebt terugverdiend. Daarom staat er op de website van The Sunshine Company een handig overzicht dat je kunt invullen, waar vervolgens een inschatting uitrolt van het aantal jaren dat je nodig hebt om de warmtepomp en zonnepanelen terug te verdienen. Aan de hand daarvan kun je besluiten of je deze stap echt wilt zetten. Dat het het waar is is iets wat zeker is, maar het ene huishouden heeft de kosten er natuurlijk sneller uit dan het andere. We hebben immers allemaal een ander gebruik per maand, en die warmtepomp zal in het ene huis veel meer uren draaien dan in het andere. Daarom is het ook zo belangrijk dat je tevens je huis goed laat isoleren, je wilt namelijk niet dat de warmte die je zojuist op milieuvriendelijke manier hebt opgewekt verloren gaat doordat de isolatie is verouderd of simpelweg nooit aangebracht. Oo dat kan The Sunshine Company voor je doen. Bekijk snel hun website om te zien op welke manieren ze jou kunnen helpen richting gasloos wonen.

Lees meer…