Wat zijn verhoogde systeemvloeren?

Verhoogde systeemvloeren, ook wel verhoogde toegang vloeren genoemd, zijn verhoogde structurele vloeren die zijn gestabiliseerd over een vaste ondergrond, meestal een betonnen plaat. Verhoogde systeemvloeren creëeren een opening die ideaal is voor het opbergen van elektrische bedrading. De verhoogde systeemvloeren bestaan uit panelen op een rooster, ondersteund door verstelbare verticale voetstukken. Omdat de voetstukken aanpasbaar zijn, kan de opening tussen de verhoogde vloer en de ondervloer tussen de 3 en 48 inch zijn. De vloerpanelen zijn meestal 2 bij 2 voet en bestaan ​​normaal gesproken uit een kern van cement of hout dat omlijst is met staal of aluminium. De panelen zijn compatibel met vele vloerafwerkingen zoals: vinyl, linoleum, laminaat, rubber, tapijt of keramische tegels. De verhoogde systeemvloeren kunnen een gunstig element zijn voor elk gebouw. De flexibiliteit en efficiëntie die het biedt, is ideaal voor een verscheidenheid aan sectoren. Bovendien zal het personeel geen benauwd gevoel krijgen, omdat verhoogde systeemvloeren komen met esthetische ontwerpen en talrijke afwerkingsopties. Het onderzoeken, het beantwoorden van enkele overwegingen en het stellen van vragen of problemen aan de vloerleverancier, zal je gemoedsrust geven en je planningsproces vereenvoudigen. System Floor Technics in Doetinchem is een gerenommeerd bedrijf in het leveren en plaatsen van verhoogde systeemvloeren. Contacteer hen voor deskundig advies of bekijk de website systemfloortechnics.nl voor meer informatie en de soorten beschikbare verhoogde toegang vloeren.

Voordelen van verhoogde systeemvloeren

De voornaamste reden waarom verhoogde systeemvloeren worden gebruikt, is omdat ze het gebruik en verbergen van kabels, elektrische bedrading en HVAC-kanalen vereenvoudigen. De toegankelijke ruimte tussen de panelen en de ondervloer zorgen voor een gemakkelijke toegang en flexibiliteit. Als bijvoorbeeld een elektrische bedrading dient aangepast te worden, kan de bedrading zonder bijkomende constructie of afbraak worden omgeleid, gerepareerd en opgewaardeerd. Dit zonder het verstoren van de dagelijkse activiteiten van een bedrijf. In combinatie met modulaire elektrische systemen en modulaire wanden kan het hele gebouw opnieuw worden geconfigureerd in een fractie van de tijd die normaal nodig zou zijn om dezelfde werken uit te voeren zonder de aanwezigheid van verhoogde systeemvloeren. Ook is het verwarmen en koelen van een gebouw met verhoogde systeemvloeren efficiënter. De lege ruimte tussen de panelen en de ondervloer fungeert als een stuw- of drukkamer om geconditioneerde lucht gelijkmatig door het gebouw af te geven. Omdat warme lucht stijgt, is de verwarming van het gebouw in de winter effectiever en efficiënter. Verhoogde vloeren zijn zeer handig voor datacenters en telecommunicatiefaciliteiten. Computersystemen kunnen op geperforeerde tegels rusten, zodat geconditioneerde lucht voor elke unit toegankelijk is. De apparatuur kan vervolgens worden ontworpen om de koele lucht van onderaf te onttrekken. Met de verhoogde efficiëntie en toegankelijkheid zijn toegangsvloeren een ideaal alternatief voor verlaagde plafonds.

Vragen om te stellen

Als je verhoogde systeemvloeren wilt gaan gebruiken in een bouw- of renovatieproject, zijn er een paar dingen waarmee rekening moet worden gehouden. Deze overwegingen zorgen voor een soepele, veilige en tijdige installatie van de vloeren en fungeren ook als een bevestiging van de noodzakelijke structurele basis die nodig is in jouw project. Bij nieuwbouw kunnen de bouwplannen eventueel nog aangepast worden, maar in een reeds bestaand gebouw kunnen er bepaalde hindernissen zijn waar rekening mee gehouden moet worden alvorens de verhoogde toegang vloeren te plaatsen. Je vraagt je misschien af hoe het zit met deuropeningen na het plaatsen van verhoogde vloeren. En er zijn nog tal van vragen die je aan de aannemer of vloerleverancier kunt stellen. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Aan welke voorwaarden moet de ondervloer voldoen?
  • Wat zijn de plaatselijke omstandigheden die vereist zijn om de toegangsvloer te aarden?
  • Hoe zal de verhoogde vloer integreren met de deurdrempels?
  • Welke veiligheidsrichtlijnen zijn vereist voor toegangsvloeren?
  • Wat zijn de dragende vereisten?