Werkt gebruikte software hetzelfde?

De afgelopen maanden heb ik verschillende nieuwe medewerkers aangenomen en dan moeten er ook altijd een aantal nieuwe dingen aangeschaft worden. De medewerkers hebben natuurlijk een bureau en computer nodig, zodat zij kunnen werken, maar wij moeten ook altijd software voor ze kopen. Het is belangrijk dat iedereen met dezelfde versie werkt, anders heb je soms dat bestanden niet gedeeld kunnen worden. Ik moest deze keer een oudere versie kopen en besloot om gebruikte software aan te schaffen. Via het bedrijf softtrader kon ik tweedehands licenties kopen en die werken niet als nieuwe software. Wanneer er nieuwe mensen in het bedrijf starten, dan gebeuren er altijd veel dingen. Wij proberen altijd te zorgen dat ze zonder problemen kunnen beginnen, daarom bereiden wij hun start altijd goed voor. Wij zorgen dat hun bureau’s en computer klaar staat, maken een introductie schema en zorgen dat alle software ge├»nstalleerd is, zodat ze direct kunnen starten. Ik heb ooit zelf bij een bedrijf gewerkt, waar de eerste week een chaos was en dat vond ik zelf verschrikkelijk. Er stond een bureau klaar, maar ik moest zelf mijn computer ophalen en alles installeren. Pas na een paar dagen kon ik starten en dat vond ik erg zonde. Wij zorgen dat alles klaar staat en dat zij dezelfde versie van de software hebben, dat kon ik deze keer oplossen door gebruikte software te kopen. Soms is het niet mogelijk om een bestand te openen, als iemand een nieuwere versie heeft en dat is altijd veel gedoe. Wij gebruiken van verschillende programma’s een oudere versie en vaak is dat helemaal geen probleem, want je kan bijna altijd hetzelfde. Dit was de eerste keer dat wij gebruikte software zouden kopen, daarom was ik erg benieuwd of alles goed zou functioneren. 

Gebruikte software gekocht via softtrader

Online zocht ik waar ik de oudere versie van de software kon kopen en kwam toen de website van softtrader tegen. Ik zag dat dit bedrijf gebruikte software verkocht en dat vond ik erg interessant. Zij verkopen een licentie voor verschillende programma’s en ook het programma dat ik nodig had. Op de website las ik dat het volledig legaal is en dat alles perfect werkt. Ik besloot om het bedrijf te benaderen en vroeg om een offerte. De prijs voor de gebruikte software was zeer voordelig, waardoor ik het besloot te kopen. 

Zonder problemen aan de slag

Na het betalen van de factuur van de gebruikte software, kreeg ik een licentiebestand opgestuurd. Ik was erg benieuwd hoe de software zou werken, maar alles deed het perfect. Er is eigenlijk geen verschil tussen gebruikte en nieuwe software, want je kan er precies hetzelfde mee. Het was mogelijk om alle updates te downloaden en het volledige programma is te gebruiken. Wanneer wij meer nieuwe werknemers aannemen, dan ga ik weer eerst op zoek naar gebruikte software. Ik ben erg blij met mijn aankoop bij softtrader.nl en raad dit bedrijf aan.

  • Zij bieden tweedehands licenties aan voor verschillende programma’s
  • Het is legaal om de software te kopen
  • De software was zeer voordelig
  • Het programma werkt net zo goed